CARGO si CMR

Asigurarea bunurilor pe durata transportului (CARGO)

In cazul asigurarii CARGO beneficiarul este proprietarul marfii si sunt asigurate bunurile acestuia pe timpul transportului. Polita poate fi incheiata ca o polita individuala, adica pentru un singur transport, acoperirea riscurilor fiind delimitata in timp si spatiu conform contractului, sau de tip abonament, pe o anumita perioada de timp (de obicei 12 luni) acoperind riscurile tuturor transporturilor efectuate in perioada de asigurare conform conditiilor contractuale. Este valabila pentru transporturi de toate tipurile: terestru, aerian, maritim sau combinat. Riscurile acoperite se impart de majoritatea societatilor de asigurari in trei categorii:

 • Prima varianta acopera doar anumite riscuri mentionate in polita, acestea fiind legate de daune suferite de mijlocul de transport: incendiu sau explozie, esuarea, rasturnarea sau scufundarea navei/ ambarcatiunii, coliziunea sau contactul navei sau mijlocului de transport cu orice obiect extern, altul decat apa, rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru, descarcarea marfii intr-un port de refugiu
 • Varianta a doua acopera riscurile de pierdere si/sau avariere a bunurilor transportate. Pe langa riscurile amintite anterior, se mai acopera si cele legate de: cutremur, eruptie vulcanica, trasnet, daune produse prin intrarea apei de mare, lac sau rau in ambarcatiune, mijloc de transport sau loc de depozitare, dauna totala a oricarui pachet cazut peste bord sau scapat in timpul incarcarii sau descarcarii mijlocului de transport
 • Varianta a treia este cea mai cuprinzatoare si acopera toate riscurile in afara de cele excluse in mod explicit din polita.

Asigurarea de raspundere a transportatorului rutier, in calitate de caraus, pentru marfurile transportate in trafic international (CMR)

Deoarece activitatea de transport implica o mare responsabilitate, detinerea unei asigurari adecvate a raspunderii privind pierderea sau avarierea marfurilor si bunurilor transportate este esentiala pentru stabilitatea financiara a companiei tale.

Riscurile asigurate: pierderea sau avarierea marfii, in conformitate cu prevederile Conventiei referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele (CMR) semnata la Geneva pe data de 19 mai 1956, intrata in vigoare la 2 iulie 1961 si modificata prin Protocolul din 5 iulie 1978.

Alter riscuri ce pot fi acoperite:

 • Furt;
 • Deprecierea sau alterarea marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de frig, daca au aparut defectiuni aparute la aceste instalatii in timpul transportului;
 • Deprecierea prin inghet a marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de incalzire, daca au aparut defectiuni la aceste instalatii in timpul transportului.
Suntem la dispozitia ta!

Te rugam sa ne contactezi telefonic ori prin intermediul site-lui si te ajutam cu mare drag. Multumim ca ne-ai vizitat!

Cauti un consultant financiar de top? Cauti cea mai buna solutie?

Viziteaza-ne

 • Sigma Business Center
  Str. Republicii nr. 109
  Cluj-Napoca, 400489
 • +40 264 507 700
 • +40 264 507 725

Ori scrie-ne si te sunam inapoi