Pensie

Asigurarea unui venit suplimentar la varsta pensionarii este o practica care, in ultimii ani, a manifestat o tendinta crescatoare. Si in Romania maturitatea financiara si responsabilitatea sociala se traduc prin constientizarea nevoilor fiecaruia de a-si asigura confortul pentru momentul in care se incheie perioada activa a vietii. Astfel, cu totii suntem responsabili de siguranta financiara a noastra si a familiei noastre.

Deoarece fenomenul de imbatranire a populatiei, pune o presiune asupra mecanismelor de protectie sociala, gestionarea sistemului a reprezentat o provocare pentru intreaga lume. Astfel, s-a pus problema reformarii sistemelor publice de pensii pentru a permite cresterea calitatii vietii pensionarilor, prin implementarea in cadrul sistemului de asigurari sociale a unei componente obligatorii si a uneia facultative, ambele administrate de companii private.

Ce este Pilonul I si II?

Pilonul I reprezinta pensia de stat. Este un sistem bazat pe solidaritatea intre generatii, unde nu exista conturi individuale, iar banii retinuti de la salariati sunt achitati imediat pensionarilor actuali.

Pensia estimata: 30% din venitul actual.

Pilonul II reprezinta sistemul de pensii administrat privat, cu contributii definite, obligatorii pentru persoanele pana in 35 de ani si optionale pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani. Sistemul privat de pensii vizeaza ca banii participantilor sa fie investiti pe termen lung, acestia avand drept de proprietate asupra contului personal in care li se acumuleaza banii de pensie

Pensia estimata: 15-20% din venitul actual.

Pilonul I + Pilonul II iti pot aduce maximum 50% din venitul pe care il aveai inainte de pensionare

Ce garantii ai?

 • Ai garantia ca vei acumula un capital al carei suma o vei cunoaste de la semnarea contractului, putand sa il incasezi in mai multe variante de rente.
 • Exista si garantia ca acesti bani sunt ai tai sau ai celor desemnati de catre tine pentru orice situatie aparuta atat in perioada de acumulare cat si in cea de incasare a rentelor.
Nu mai amana, incepe planificarea acum!

Prin serviciile intermediate, noi, Kunden Broker, iti oferim posibilitatea ca la pensie sa ai banii necesari pentru a trai confortabil si decent. Trebuie doar sa pui deoparte in mod constant o anumita suma, astfel incat la pensie sa beneficiezi de un venit lunar garantat si fix, pe viata. Venim in ajutorul tau! Impreuna vom identifica, iar mai apoi vom gestiona resursele spre urmatoarele tipuri de economisire:

 • Economii personale
 • Investiții personale
 • Fonduri mutuale
 • Fonduri de pensii facultative
 • Plan de pensie garantat

SUNA ACUM

+40 264 507 700

Suntem la dispoziţia ta!

Te rugam sa ne contactezi telefonic ori prin intermediul site-lui si te ajutam cu mare drag. Multumim ca ne-ai vizitat!

Cauti un consultant financiar de top? Cauti cea mai buna solutie?

Viziteaza-ne

 • Sigma Business Center
  Str. Republicii nr. 109
  Cluj-Napoca, 400489
 • +40 264 507 700
 • +40 264 507 725

Ori scrie-ne si te sunam inapoi